7 út az Internetes Bevételhez

2010.10.12 21:48 - szerző: Marketing Zoli

Nem gondoljuk, hogy mi találtuk fel a spanyol viaszt, ott volt az már előttünk is! Mi arra vállalkoztunk, hogy tapasztalatainkra építkezve összefoglaljuk Neked mi működik manapság az interneten, és adunk pár ötletet, hogyan érdemes felhasználni ezeket az eszközöket személyes céljaidhoz.

Mi az online vállalkozók titka?

A válasz sokkal egyszerűbb mint gondolnád : A rendszer dolgozik helyettük!

A lényeg pedig ebben van, hogy ismered-e azokat a játék szabályokat, amik sikerre viszik cégedet, vagy sem.

A tudás hiánya nem oldoz fel Téged. Akár tudomásul veszed, akár nem : a magyar lakosság több, mint fele netezik, keres, szörföl, és az internet segítségével hozza meg vásárlási döntéseit. Számunkra pedig ez a leglényegesebb, jelen lenni azokon az oldalakon, és azokban a pillanatokban, amikor egy-egy döntés megszületik, és feltenni a kezünket : "Hahó, itt vagyunk! Kóstolj meg és vigyél haza!"

Mi manapság a céges honlapok problémája?

nevjegykartya_honlap.jpg Általában egy névjegykártya funkcióit látják el. Informálnak, de nem kötnek üzletet. A cégvezető azért készítteti, hogy büszkén mutogassa partnereinek és meglévő ügyfeleinek, közben pedig várja a csodát, hátha beindul az online üzlet.

Eltelik egy kis idő, és szomorúan elfogadja a tényt, hogy ebből mégse fog profit jönni, de ma már úgyis kötelező jelen lenni, így megnyugtatja magát, mégse volt kidobott pénz. Pedig az volt! Nem csak pénzt kell áldozni az üzletre, hanem tudást és sok energiát, de busásan megéri. Amit egyszer megépítesz, abból folyamatosan profitálhatsz...

Szeretnél Te is sikeres online vállalkozó lenni?

Mi mindig megpróbáltunk pár instant ötletet adni ügyfeleinknek, de beláttuk, hogy sokkal jobb, ha készítünk egy átfogó leírást, amiben bemutatjuk, hogyan lehet ügyfeleket szerezni az internet segítségével, és adunk pár ötletet, hogyan érhetnek el nagyobb látogatottságot és forgalmat weboldaluknak.

A sikeres online vállakozók a weboldaluk látógatóinak átlagosan 7,14 %-át idővel ügyféllé konvertálják!!! Persze ez is csak akkor ér valamit, ha tudják azt is hogyan szerezzenek ismertséget oldaluknak. Hogyan csinálják mindezt? Nem engedik el a látógatóikat üres kézzel... Ezeket a praktitkákat foglaltuk össze Neked.

Amíg mások ezért százezreket elkérnek, addig mi ezt Ingyen felajánljuk Neked!

<< A tanfolyamra itt tudsz feliratkozni >>

Mit tanulhatsz meg a tanfolyamból?

 • szerezz_erdeklodoket.png Hogyan szerezz állandó érdeklődőket, kis befektetéssel és Hogyan tudsz ezekből az érdeklődőkből ügyfelet varázsolni.
 • noveld_a_latogatottsagot.png Hogyan tudod növelni az oldalad látogatottságát ingyen és Hogyan tudsz előrébb kerülni a keresőkben.
 • fillerekbol_webaruhaz.png Hogyan lehet fillérekből egy látogatott webáruházat létrehozni és hogy Hol éred el potenciális ügyfeleid.
 • meg_tobb_ugyfel.png és az egyik leghatásosabb : Hogyan szerezz ügyfeleidtől még több ügyfelet.

"Mi nem az ötleteket, hanem a megvalósítást áruljuk!"

A tanfolyam 12 leckéből áll, és kb. 2 hónapot vesz igénybe, de amit nyerhetsz vele az felbecsülhetetlen : a vállalkozásod jövője függhet tőle. Rajtad áll, hogy mit kezdesz ezzel az információval, hasznosítod vagy hagyod feledésbe veszni. A leckék végén mindig találsz egy házi feladatot, amit érdemes megcsinálnod hétről hétre.

Amennyiben szorgalmasan megcsinálod a házi feladatokat (szerintem megéri!), akkor a tanfolyam végére lesz egy kész online marketing terved. Tudni fogod, kinek, mit, és hogyan fogsz eladni. Tudni fogod, hogyan szólítsd meg ponteciális ügyfeleid, és hogyan különböztesd meg magad versenytársaidtól.

"Célunk megmutatni a kis- és középvállalkozások vezetőinek
milyen egyszerű módszerekkel lehet egy
"névjegykártya" honlapból Profi Ügyfélszerző weblapot csinálni."

Nem gondoljuk, hogy mi találtuk fel a spanyol viaszt, ott volt az már elöttünk is! Mi arra vállalkoztunk, hogy tapasztalatainkra építkezve összefoglaljuk Neked mi működik manapság az interneten, és adunk pár ötletet, hogyan érdemes felhasználni ezeket az eszközöket személyes céljaidhoz.

7 út az Internetes Bevételhez

7 ut az intenetes bevetelhez Mielőtt belevetnénk magunkat a munkába, az első leckében összefoglalom az internet rövid történetét, és azt, hogyan is alakult ki az online vállalkozások világa. Most pedig nézzük meg azt a 7 internetes üzleti modellt, amivel pénzt tudunk keresni weboldalunkkal. Nem az a cél, hogy létrehozzunk egy oldalt, valamelyik üzleti modell mintájára, hanem hogy minden modellből felhasználjuk azt, ami a számunkra a legfontosabb. Ezekből szemezgetve fog összeállni a saját ügyfélszerző rendszerünk!

1. Tartalomszolgáltatás

Az egyik legelső megjelent üzleti modell a reklám bevételen alapult. Ezt számtalan úton el lehet érni. Fontos, hogy sok rendszeres látogatója legyen oldalunknak, és lehetőleg legyen ismert a látogatók összetétele, érdeklődési köre. Ennek a modellnek volt az első zászló vivője a Yahoo.com, a hazai piacon pedig az Internetto.hu (Index.hu elődje).  Néhányuknak van más féle bevétele is, de a hírdetők főleg náluk költik el a pénzüket.

2. Webáruház

Ez a modell szinte az internettel egyidős. Az egyik legnagyobb képviselője az Amazon.com webáruház, aki először csak könyveket árult, majd szépen fokozatosan építette be a különböző termékeket  kínálatába. Stratégiájának lényege: minél előbb - minél nagyobbra (szerezz minél több felhasználót), és csak később számold a profitokat. Ennek megfelelően az amazon.com működése első 6 évében, a hihetetlen növekedése ellenére veszteséges volt. Itthoni a webáruház legismertebb képviselője a Bookline.hu, de rengeteg számos más nagy kereskedő lelhető fel az interneten.

3. Ügyfélszerző honlap

A legtöbb hazai kisvállalkozás ebbe a kategóriába esik, mi is ezt képviseljük. Az utóbbi 5 évben sok vállalkozó emelkedett itthon az egyszerű stratégiáknak hála a csúcsra. A legkülönbözőbb iparágakban, de szinte mindnek vannak közös vonásai. Mi ezeket fogjuk összeszedni. Mivel ez érinti a legtöbb vállalkozót, ezért több leckében csak ezzel foglalkozunk.

4. Szolgáltató Cégek

Ahogy megjelentek a webes programozási nyelvek, úgy fejlődtek a szolgáltatást nyújtó honlapok, az internetes szoftverek. Megjelentek az ingyenes e-mail fiókot kínáló honlapok, hamar feltalálták, a partnerprogram internetes változatát, amikor más termékét/szolgáltatását ajánlod honlapodon, email listádon keresztül. Idővel egyre összetetebb internetes alkalmazások jelentek meg, köztük az elterjedt internetes bankolás vagy a hírlevél szoftverek.

5. Internetes Kereső

1994 április 20-án jelent meg az első kereső, a WebCrawler.com. Közvetlenül utána sorra jelentek meg a vetélytársai, és a korai verseny nagy győztese a Yahoo.com keresője lett, egészen a 2000-es évekig. Ekkor terjedt hihetetlen sebességgel a Google.com keresője, ami pontosabb és jobb találatokat adott, mint többi. Mára a piac 70%-át, egyes országokban, ahogy nálunk is közel a 95%-át birtokolja a Google. Keresője mellett számos ingyenes szolgáltatást kínál felhasználók száz millióinak világszerte.

6. Aukciós oldal

Az első aukciós oldal, az Ebay.com 1995-ben indult hóditó útjára. Ma több mint 200 millió regisztrált felhasználója van, 2009-es éves árbevétele elérte 8, 727 Milliárd Dollárt! Legnagyobb hazai képviselője, a Vatera.hu aukciós oldal. Második legnagyobb pedig a Teszvesz.hu, ketten együtt az aukciós piac 90%-át birtokolják. A vicc az, hogy 2009-től mindkét céget egy dél-afrikai médiavállalat, a Naspers birtokolja. A két oldalt közel 1 millióan használják, ezért hatalmas lehetőség termékeinket ezeken az oldalakon is árulni, erről részletes technikákat olvashatsz majd a 4. leckében.

7. Közösségi honlap

2004-ben az internetes társadalom egy új szintre lépett, sokan kezdték feladni az internet adta anonimítást. Arcukat és gondolataikat vállalva rengetegen kezdtek internetes naplót írni, amit blog szó alatt ismert meg a világ. Különböző tematikus blogok jöttek létre, pl. gasztróblog (recept megosztó), IT blog, hírblog, fotóblog, tanácsadó blog, stb. 2005-ben pedig itthon tarolt az iwiw.hu közösségi oldal, ami egy olyan hely ahol rákereshetsz rég nem látott ismerőseidre és fel tudod velük venni a kapcsolatot. 2006-ban ezt csinálta már másfél millió ember. 2009 pedig az amerikai rivális, a Facebook.com éve volt hazánkban. Több, mint 1 millió magyar felhasználóval rendelkezik, és még 500 millióval a világon, másodpercenként 8 ember regisztrál az oldalon. Óriási piac, és óriási lehetőség a cégednek ügyfeleket toborozni. Ma már szinte kötelező egy online vállalkozónak szakmai blogot írni, és jól használni a facebook-ot és az iwiw-et kapcsolatok szerzésére.

Mint már mondtam: nem az a cél, hogy létrehozzunk egy oldalt, valamelyik üzleti modell mintájára, hanem hogy minden modellből felhasználjuk azt, ami a számunkra a legfontosabb. Minden területnek vannak olyan előnyei, amit egy sikeres vállalkozó alkalmaz, ezeket fogjuk részletesen kibontani, az egyes leckékben. Az utolsó részben pedig megmutatom, hogyan áll ez össze egy komplett Online Stratégiává.

Remélem Te is annyira várod a közös munkát, ahogy én!

Üdvözlettel,

A. Kovács Zoltán
www.TarhelyVallalkozoknak.hu

Következő részben :

 • megnézzük mi történt az internet születése óta,
 • és megnézünk röviden pár siker sztorit.

A szerzőről

Marketing Zoli A. Kovács Zoltán alias Marketing Zoli - marketing vezető

2002-ben kezdtem webprogramozással foglalkozni, és két évvel később már fél tucat, látogatott internetes portált szerkeztettem és fejlesztettem, ekkor kezdtem Online Marketinggel is foglalkozni. Hamar rájöttem, hogy ez sokkal jobban érdekel, mint a programozás, ezért továbbképeztem magam. Munkámhoz tartozik az online stratégiák és kampányok tervezése éskivitelezése, és szabadidőmben gondolataimat írásokba öntöm. Imádok vállalkozókkal dolgozni, szerencsés vagyok, mert a hobbim a munkám is egyben.

oldal tetejére

Saját céges honlapon gondolkozol?

Segítünk neked egészen a terv elkészítésétől a honlap felépítésén át az email kampányok levezényléséig. Célunk megmutatni a mikro-, kis- és középvállalkozások vezetőinek milyen egyszerű módszerekkel lehet a "névjegykártya" honlapból Profi Ügyfélszerző weblapot csinálni.

Működő ötletekre van szükséged?
Szánj 10 percet hetente a vállalkozásodra. 7 sikeres és kipróbált internetes üzleti modellt és technikát fogsz megismerni - olyan ötleteket, amik segítenek Neked - és csapatodnak bevételt termelni céges honlapoddal.

Nincs még saját webcímed?

Ha még nincs cégednek domain foglalva (webcím, pl. http://dmhirlevel.hu), akkor foglalj most! Mielött más valaki foglalja le Te helyetted...

Tárhely csomag

 • Korlátlan Tárhely
 • Korlátlan Email cím
 • Korlátlan Domain
 • 10 db Honlap elhelyezése

3.500 Ft / hó helyett csak 1.900 Ft / hó + áfa
megrendelem hírlevél

Hírlevel csomag

 • Tárhely csomag
 • DM Hírlevél küldő szoftver
 • Havi 5.000 hírlevél küldés

6.900 Ft / hó helyett csak 3.500 Ft / hó + áfa
megrendelem hírlevél

Honlap csomag

 • Tárhely csomag
 • DM hírlevél küldő szoftver
 • Havi 10.000 hírlevél kiküldése
 • Online stratégia kidolgozás
 • Profi, ügyfélszerző honlap

39.900 Ft / hó helyett csak 24.900 Ft / hó + áfa
megrendelem hírlevél

30 napos INGYENES Tárhely
Elégedetlen vagy a Tárhelyeddel?

Puding próbája az evés, így van ez a tárhely szolgáltatóknál is. Ne bízd a véletlenre, próbáld ki tárhely szolgáltatásunkat INGYEN, és dönts utána.

A profik ezt akarják, a kezdőknek ez kell, Te pedig letesztelheted - mégpedig 30 napig ingyen!

Kipróbálom